p h o t o g r a p h y

CHERNOBYL – 34 ani de la dezastru…Azi, 26 Aprilie 2020 se implinesc 34 ani de la dezastrul din Chernobyl. M-am nascut in aceeasi perioada, avand putin peste o luna cand a avut loc explozia reactorului din Pripyat in 1986. Auzind toata copilaria povesti despre acest eveniment, acum 2 ani am reusi sa ajung in Ucraina si sa vad cu ochii mei urmele lasate de acest dezastru. Peisajul este absolut coplesitor, natura a inghitit complet orasul Pripyat si imprejurimile, iar toate cladirile in care am intrat sunt intr-un stadiu foarte avansat de degradare. Am vizitat orase fantoma, care dupa evacuare au pastrat toate bunurile si amintirile celor ce au locuit candva acolo. Este putin sinistru sa te plimbi prin toate acele incaperi abandonate, dar curiozitatea, ce descoperi si senzatia ca esti acolo si-ti imaginezi tot ce s-a intamplat, te impinge sa cotrobai si mai mult in inima locurilor. Ce m-a fascinat pe mine a fost modul in care se degradeaza lucrurile si materialele inventate de om de-a lungul anilor, dar mai ales cum natura invadeaza si inghite tot in calea ei. De exemplu mesteceni crescuti in podelele unei sali de sport dar si o padure cu arbori grosi si inalti de zeci de metri, ce mai apoi, dupa ce am dat de scarile tribunelor ne-am dat seama ca este vorba despre un fost stadion. Mai jos puteti viziona o serie de imagini cu aceste locuri vizitate (scoli, spitale, gradinite, etc.), fotografii ce spun mult mai multe despre ce se gaseste acolo. Enjoy!

Daca vi s-a parut interesant, nu uitati va rog de butoanele pentru share!

Va multumesc mult de tot !!!

One Response

  1. Stiam cateva lucruri despre Chernobyl, dar asta din jocuri (seria Stalker). De cand cu serialul HBO am inceput sa citesc mai multe lucruri despre acest incident nefericit.

    Eram prea mic cand s-a intamplat ca sa inteleg ce se intampla. Bine, era si o perioada in care nu prea ti se spuneau lucruri. E bine totusi ca lumea nu uita asa de repede un astfel de incident. Poate invatam din greseli, desi istoria recenta ne arata ca nu e chiar asa (vezi Fukushima).

    September 14, 2020 at 10:39

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 7 =