p h o t o g r a p h y

372$ pe stock si nu-i pacaleala :)Sunt foarte des intrebat ce se mai intampla cu vanzarea fotografiilor pe stock.
Se pare ca ultima postare despre acest subiect a fost in octombrie 2009.
Nu v-am mai tinut la curent probabil din cauza ca in ultimii doi ani n-am mai avut activitate pe stock din lipsa timpului si sa recunosc si a chefului :) Dar in ciuda acestui fapt vanzarile au fost constante si anume 200-250 $ pe luna chiar daca nu am mai incarcat imagini, s-au vandut in continuare cele vechi.
Ce m-a surprins si vreau sa va arat si voua este ca in luna ce a trecut, martie 2012 m-am hotarat sa incarc vrei 15 fotografii care mi s-au parut mai ok pe SHUTTERSTOCK iar astfel am reimprospatat galeria, vizitatorii si vanzarile, adunand pe ambele siteuri (SHUTTERSTOCK si DREAMSTIME) suma de 372$ intr-o singura luna. (254$ pe SHUTTERSTOCK si 118$ pe DREAMSTIME)
Sper sa ma tina ambitia, sa ma apuc mai serios si sa incarc macar de cateva ori pe luna imagini fiindca merita efortul :)
Nu conteaza dace esti utilizator nou sau vechi pe stock atata timp cat ai activitate si incarci imagini constant, ele se vor vinde cu siguranta.
Mai jos aveti tabelul cu incasarile din luna martie pe SHUTTERSTOCK

Sfatul meu este pentru cei care aveti deja cont pe aceste site-uri sa va ambitionati si sa incarcati imagini noi, iar pentru cei care nu aveti inca cont dar aveti fotografii sau vectori pe calculator (facute de voi:) care stau degeaba si nu va aduc nici un venit, sa nu ezitati sa le uploadati pe stock.
Totalul meu este de aproape 10.000$ in 3 ani pe ambele site-uri. Decideti voi daca e mult, putin si daca merita efortul, dar avand in vedere ca din acesti 3 ani doar un singur an m-am ocupat mai serios iar in rest au venit dolarii fara sa fac nimic, eu zic ca e destul de ok :)

Aici aveti link-urile de inregistrare a acestor doua site-uri care zic eu ca-s cele mai ok pentru numarul vanzarilor pe luna:
SHUTTERSTOCK (inregistrare cu pasaport)
DREAMSTIME (inregistrare cu pasaport sau buletin)

PS. Neaparat inainte sa trimiteti fotografii sau vectori pentru inregistrare sa va uitati pe site care imagini sunt cele mai vandute sa va faceti o idee ce se cere fiindca nu orice poza este acceptata. Regulile sunt destul de stricte in privinta calitatii tehnice :)
In dreapat blogului meu la categorii gasiti rubrica “Cum poti vinde poze pe net“, unde sunt si restul postarilor cu privire la stock explicand si alte detalii care v-ar putea fi de folos.

Bafta si mult spor va doresc !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =