p h o t o g r a p h y

Acoperisul Romaniei – 03A venit randul zilei 3 din acest proiect PhotoRomania, zi care incepe foarte bine si anume cu o omleta, doua ceaiuri si un rasarit la Cabana Curmatura; am optat pentru mai multa odihna dupa primele doua zile de Bucegi asa ca prima fotografie de dimineata surprinde cabana cu Muntii Piatra Craiului in spate.

Dupa cum se prezinta vremea, ne asteapta o zi insorita, foarte calduroasa in care soarele o sa ne bata-n cap, dar alimentati cu 1.5 litri apa de caciula, pornim pe traseul de creasta (punctul rosu) ce urca pe la Varful Turn (1923m).

Urmeaza strabaterea crestei nordice a Crailor (cu o mica oprire la Refugiul Vf.Ascutit), destinatia fiind Varful La Om (2238m). Pe traseu am avut parte pana la urma si de ceva nori care ne-au mai pazit de soare si au avut un rol foarte important in peisaj. Ajunsi pe Vf.La Om, nu pierdem timpul si ne grabim sa mai prindem ceva lumina la coborarea pe lanturi care a fost foarte interesanta, mai ales ca ne-am intalnit cu 3 capre negre, fiind cireasa de pe tort dupa o zi de calcare.

La coborarea din creasta s-a intunecat si a urmat din nou mersul noaptea prin padure spre Plaiul Foii, drum care parca nu se mai termina…dar eram motivati de faptul ca la cabana ne asteapta mancare buna, pepene rosu si cel mai important un dus fierbinte :)

Acum cred ca stiti ce urmeaza, harta + fotografiile de pe traseu… enjoy !


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10

Celelalte 2 zile le gasiti aici:

Acoperisul Romaniei – 01

Acoperisul Romaniei – 02

Va multumesc mult pentru vizita si nu uitati de butonul `Facebook share` :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 12 =