p h o t o g r a p h y

Cea mai furata fotografie a meaIn ultima perioada am primit tot mai multe mesaje/sesizari de la prieteni cum ca o fotografie de-a mea este gasita intr-o gramada de locuri pe internet.
Saptamana trecuta am reclamat doi `fotografi` pe siteul 500px care foloseau imaginea in propriile galerii dandu-se drept autori ai fotografiei si bucurandu-se de sutele de comentarii si aprecieri din partea membrilor siteului multumind fiecaruia in parte :) Totusi apreciez promptitudinea moderatorilor care au sters conturile celor doi useri in foarte scurt timp.
Apoi am aflat tot de la un prieten cum se poate cauta in Google daca o imagine de-a ta se mai gaseste incarcata pe net in afara siteului propriu si chiar unde cu locatia exacta.
Dupa acea cautare am ramas destul de surprins sa vad ca fotografie poate fi gasita in peste 600 de link-uri dintre care extrem de putine precizeaza autorul.
Am avut si eu putina rabdare sa ma uit peste cateva din ele remarcand ca in aproximativ 90% din cazuri fotografia este taiata (dat crop semnaturii) sau watermark-ul sters.
Pentru cei ce nu stiau cum si vor sa incerce o astfel de cautare cu fotografiile proprii se procedeaza in felul urmator: deschideti pagina Google, selectati meniul `images` iar in chenarul de `search` trageti cu mouse-ul (de pe calculatorul vostru) un format jpeg al imaginii pe care vreti s-o cautati. In cateva secunde vor aparea rezultatele cu toate link-urile unde poate fi gasita acea fotografie.
Si mai jos aveti si imaginea despre care tocmai am discutat :) Mult spor !

Daca gasiti articolul ca fiind interesant, nu uitati de butoanele pentru share :)
Multumesc mult de tot !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =