p h o t o g r a p h y

Cum poti vinde imagini, poze stock pe internetAm aflat de ceva vreme despre siteurile tip stock in care poti sa vinzi imagini sau fotografii in format digital pe net. La inceput nu am dat importanta, dar recent, la indemnul unui prieten am zis sa incerc si am postat 10 poze care mi s-au parut mai bune din galeria mea. Rezultatul a fost surprinzator! Am avut 31 vanzari in primele 3 zile. Acum am in galerie 100 de imagini, iar astazi, dupa 33 de zile am facut primii 100$ :) Pentru iubitorii foto care vor sa incerce si sa faca bani “de-o bere” fara prea mult efort, am sa va dau cateva detalii :)

Shutterstock
Este singurul site de tip stock pe care postez deocamdata. Am incercat si altele dar care nu au dat rezultate prea sclipitoare. Stock-ul foto este o banca de imagini online, iar imaginile sunt cumparate de catre designeri, edituri, redactii, agentii publicitare sau persoane fizice din toata lumea.

In primul rand, pentru inregistrare (gratuita) ai nevoie de un act de identitate – pasaport pozat sau scanat (nu buletin) si primele 10 imagini (fotografii, ilustratii in format jpeg sau vectorial). Daca sunt acceptate minim 7 din ele, contul va fi activ si poti incepe distractia; daca sunt respinse, vei primi un mesaj cu ce ai gresit la fiecare imagine in parte si dupa o luna ai voie sa incerci din nou trimitand alte 10 imagini :) Principalele reguli pentru ca fotografiile tale sa fie admise sunt: calitate (clare, fara noise); rezolutie minima 4 MP; placute la privit :D La sfarsitul blogului meu, puteti vedea cele mai vandute si cele mai recente imagini postate de mine pe stock.

Pretul vanzarilor este de 0.25$/download, dar o imagine se vinde de mai multe ori (ex 500 vanzari = 125$) Pragul de 0.25$/download creste la 0.33$/download cand acumulezi 500$ (asta se poate intampla chiar si in 4 luni) Plata se face lunar pe card prin Paypal sau MoneyBookers (companii de transfer al banilor in mod electronic) dupa ce acumulezi minim 75$.

Sper ca v-am lamurit cat de cat… pentru alte intrebari puteti da de mine pe mailul: adypetrisor@gmail.com :) Bafta !!!

Aici te poti inregistra:
Submit Photos to Shutterstock and make $$$!

2 Responses

 1. Ferariu Eugen

  Buna seara, tot incerc sa intru in sistemul Shutterstock si nu reusesc inca. Apelez la amabilitatea dumneavostra sa imi da-ti o mana de ajutor. Am reusit sa creez un login, cu username si password, intru si dupa aceea m-am tot chinuit sa gasesc optiunea pt incarcarea celor 10 imagini pt aprobare. Sigur ca gresesc undeva…Ma puteti indruma cum pot sa depasesc acest punct, astefel incat sa pot incarca cele imagini si-apoi daca sant conditiile indeplinite sa pot face upload de fotografii? Va multumesc.

  August 3, 2019 at 20:52

  • Izabela Fierascu

   Pana nu completati fisa fiscala nu o sa puteti trimite nimic. Au nevoie de ea si pt Europa si pt SUA pt a sti ce impozite platim noi si ce platesc ei. Fisa e in engleza, trebuie completata si trimisa cu semnatura electronica. Eu nu am gasit nici un site care sa ne spuna cum se completeaza aceste chestii.

   October 30, 2019 at 18:31

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 1 =